Menu

Trainingen

Complete training bij star tennisschool

Tennis bestaat niet alleen uit alleen een balletje over het net slaan. Er komt zoveel meer bij kijken. Techniek, tactiek, mentaliteit en fysieke kwaliteiten zoals bijvoorbeeld coördinatie; balans en startsnelheid zijn onderdelen die onmisbaar zijn in het spel. Medische kennis om blessures te voorkomen is ook van grote waarde voor een speler. Dit geldt niet alleen voor prestatieve spelers maar ook voor de recreatieve spelers van de club! Voor elk van deze aspecten hebben wij onze eigen specialisten  in hun vakgebied die je het beste kunnen begeleiden. De intensieve samenwerking tussen de specialisten en star tennisschool  geeft de trainingen een extra dimensie en brengt deze op een optimaal niveau!

We zien jullie graag op de tennisbaan van T.C. Hazendans te Maastricht of een van onze indoorhallen!

Sportieve groet,

star tennisschool

Roland Pechlerstar tennisschool & TENNISTRAINING

Tennis is een veelzijdige sport. Techniek, tactiek, fysiek mentaliteit spelen een belangrijke rol bij tennis. Bij star tennisschool kunt u op alle vlakken trainen. Bij de tennistraining gebeurt dat voornamelijk op technisch en tactisch vlak.  Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van iedere speler persoonlijk. We hebben een groot aanbod van jeugd tot aan senioren. Vanaf 5 jaar is het mogelijk mee te doen in ons trainingsprogramma. In samenwerking met de fysiotherapeut en fysieke trainer ontwikkelen we een trainingsmethode en traningshulpmiddelen waarbij gevoel de belangrijkste rol speelt.  Wij doen iedere dag ons best om een zo compleet mogelijk programma op te stellen voor de speler die bij ons centraal staat.

“…..ik hou van de persoonlijke
aanpak, het is motiverend
en geeft mij energie….”
-Regina-


star tennisschool & FYSIEKE TRAINING

De tennissport bevat een breed scala aan verschillende aspecten van training, zoals kracht, snelheid, coördinatie, lenigheid, flexibiliteit, balans en uithoudingsvermogen. Rennen, starten, stoppen, draaien, springen, glijden, herstellen in verschillende richtingen zijn tennisspecifieke bewegingen en zullen veelvuldig aan bod komen in deze trainingen. Trainen om de prestaties op al deze gebieden optimaal te maken is een moeilijke taak. Tevens is een van de doelen van fysieke tennis training (naast conditioneel sterker worden) is o.a.het voorkomen van blessures (elleboog en schouder). star tennisschool biedt daarom i.s.m Personal Training Maastricht   fysieke-, loop- , balans- en stretchtrainingen gaan aanbieden aan beginnende en gevorderde spelers. Ook bij deze training zal de speler centraal staan om een zo goed mogelijke begeleiding te creëren ! Intensief overleg over de speler tussen star tennisschool en PTM is hier onderdeel van. Uiteraard moet de speler dan bij beide trainingen participeren.
 “…leuke oefeningen die goed
aansluiten bij het spel ….”
-Judith-

star tennisschool & MENTALE TRAINING

Het leveren van prestaties vergen niet alleen vakmanschap en een goede conditie. Wie in de hitte van de strijd, als het er echt op aan komt, overeind wil blijven zal ook de mentale vaardigheden moeten trainen, ongeacht op welk niveau je speelt. Veel sporters herkennen een of meerdere voorbeelden: beter presteren op de training dan in een wedstrijd, beter zijn op papier en toch verliezen, vaak boos zijn op de scheidsrechter of anderen, bezig zijn met de toeschouwers, te gespannen zijn voor en/of tijdens de wedstrijd, slecht presteren op het moment dat het telt. Herken jij ook een of meerdere voorbeelden? Dan kan mentale training jou helpen. Met mentale training kun je leren om juist met meer plezier en met meer zelfvertrouwen te presteren en om je spanning, emoties en concentratie beter te controleren. Star tennisschool gaat i.s.m sportpsychologie Joep Teeken mentale training aanbieden op jouw park. Ook bij deze training zal de speler centraal staan om een zo goed mogelijke begeleiding te creëren! Intensief overleg over de speler tussen star tennisschool en Sportpsychologie Teeken  is hier essentieel onderdeel van. Uiteraard moet de speler dan bij beide trainingen participeren.
“….zeer waardevolle tips om
 mijn niveau constant te houden
in de wedstrijd….”
-Philippe-

star tennisschool & SPORTMEDISCHE BEGELEIDING

Blessures……ze zijn er zonder dat je er erg in hebt! Schouder- en armproblemen zijn aan de orde van de dag op de tennisbanen. Preventie en know how over het lichaam is van essentieel belang voor de spelers. In veel gevallen is een technische aanpassing al voldoende voor jou om pijnvrij te kunnen spelen. Of wellicht een goede tip met betrekking tot de voorbereiding naar een training of wedstrijdje toe zou al een stap in de goede richting zijn. Door de intensieve samenwerking met Fysio Willems uit Eijsden zal star tennisschool  jou zo goed mogelijk begeleiden. De speler zal dan ook bij star tennisschool zijn trainingen volgen.
 “…..Dankzij het overleg tussen Roland en Ralf
gedurende mijn behandelproces aan mijn elleboog was ik snel van
mijn klachten af en tevens verbeterde ik ondertussen
ook mijn techniek waardoor de klachten weg bleven….”
-Martijn-